Мітинг із труною влаштували біля будівлі Кіровоградської ОДА та облради майже сотня жителів Гайворонського району. Домовину з написом "корупція" люди встановили на центральній площі обласного центру й опускали до неї умовні долари з портретом голови РДА та написом "Іди геть!".

 

На знімках:

 

під час мітингу

 

Фото
"Першої електронної газети".

 

Люди приїхали до обласного центру, за 230 кілометрів, щоб розповісти про свої біди. Гайворонці звинувачують голову місцевої райдержадміністрації Юрія Клименка в корупції та некомпетентності у вирішенні проблем району.

 

Жителів обурює стан справ загалом, а надто -- в медичній галузі. Активісти стверджують, що в лікарні немає ліків. Наприклад, хірургія забезпечена лише бинтами, зеленкою і ватою. А найбільше людей обурили чутки про початок ліквідації районної лікарні взагалі. Відстань до головної лікарні району, що в райцентрі -- місті Гайворон, від найвіддаленіших сіл становить майже 40 км. А у випадку її закриття людям доведеться їхати в сусідній район. А це вже -- до 80 км. Люди переймаються, що після закриття центральної районної лікарні медична галузь району взагалі накаже довго жити.

 

Є проблеми в районі й з харчуванням дітей. Ціни на продукти, що постачаються в школи та дитсадки, нібито значно перевищують середні по району. Крім того, вони не завжди належної якості.

 

Не обійшов район і "львівський сміттєвий синдром". На Гайворонщину теж завезли кілька фур зі львівським сміттям. Активісти переконані -- зі згоди місцевого керівництва.

 

Є питання до місцевої влади й з приводу раціонального використання бюджетних коштів.

 

Наразі жителі району чекають відповіді на порушені запитання від обласних чиновників та місцевої влади.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України