У Старобільську, що на Луганщині, відбувся ярмарок вакансій, до участі в якому було запрошено 26 учасників АТО, котрі перебувають на обліку як безробітні. Роботодавців на ярмарку представляли Старобільсько-Новопсковський об'єднаний районний військкомат, Головне управління національної поліції у Луганській області, Управління держагентства рибного господарства у Луганській області, ТОВ "Старобільський елеватор" тощо. Також у заході взяли участь соціальні партнери служби зайнятості -- Старобільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Управління соціального захисту населення.

 

На знімку:

 

учасники АТО обговорюють пропозиції

 

Роботодавці ознайомили учасників АТО з інформацією про свої підприємства та установи, графіком роботи, умовами оплати праці, актуальними та перспективними вакансіями, запросили учасників відвідати підприємства для подальшого обговорення працевлаштування.

 

Такі ярмарки вакансій Луганська обласна служба зайнятості проводить постійно. З початку року 254 демобілізовані військовослужбовці, які брали участь в АТО, вже скористались послугами служби зайнятості: 85 працевлаштувалися, 13 осіб отримали одноразову виплату допомоги у зв'язку з безробіттям для організації підприємницької діяльності та відкрили власну справу, дехто продовжив службу за контрактом у ЗСУ чи пішов служити в поліцію. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 29 колишніх військовослужбовців і 14 осіб проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості. Зараз на обліку перебуває 146 безробітних військовослужбовців-учасників АТО. Середній розмір допомоги у зв'язку з безробіттям становить 2933 грн.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

Фото надано автором.

 

Луганська область.

 

Голос України