У Тернополі відбувся Регіональний форум підприємств малого та середнього бізнесу в контексті підписання Україною угоди про Асоціацію з ЄС. Захід "Діалог заради сприяння торгівлі та розвитку бізнесу" було організовано Тернопільською облдержадміністрацією та Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій.

 

У рамках форуму відбулося засідання круглого столу на тему "Діалог влади та бізнесу -- ефективний інструмент створення сприятливого бізнес-клімату Тернопільщини", на якому учасники обговорили питання розвитку бізнесу краю, його взаємодію із владою, підвищення інвестиційної привабливості та збільшення обсягів інвестицій в економіку області тощо.

 

Як було зазначено щодо правової бази, то законодавчими змінами протягом останніх років значно скорочено терміни реєстрації бізнесу, знижено ставки окремих податків, введено необхідні механізми для забезпечення діалогу влади з бізнесом.

 

Учасникам круглого столу презентували каталог бізнес-пропозицій Тернопільщини, де зібрано відомості про більш як 400 суб'єктів господарювання Тернопільської області.

 

Галина МИКОЛИН.

 

Тернопільська область.

 

Голос України