У Тернопільській області з початком децентралізації потреба у шкільних автобусах істотно зростає. І в регіоні за останній рік їх придбали більше, ніж за весь час незалежності України. Адже реформою передбачено, що одна громада стане одним шкільним округом. За відсутності дітей у віддалених селах, при недоборі їх у класах автоматично буде зменшено кількість початкових шкіл та дев’ятирічок. Акцент планується робити на опорні школи, до яких дітей та педагогів мають довозити на шкільних автобусах.

На цю ситуацію й вирішили звернути увагу на Тернопіллі, адже тут нині створено найбільше територіальних громад, тому реформа освіти сюди прийде найшвидше. На умовах співфінансування (70% коштів виділила держава і 30% органи місцевого самоврядування) нинішнього року придбали понад 30 автобусів.


До слова, днями у рамках робочої поїздки на Тернопільщину Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман разом з головою Тернопільської ОДА Степаном Барною та головою облради Віктором Овчаруком вручили сертифікати та ключі до шкільних автобусів директорам ще п’яти шкіл області.

Тернопільська область.