Недільного вечора патрульні зупинили "Ланос" із чотирма військовослужбовцями Нацгвардії. Діяли вони після отримання повідомлення охоронця ялинкового базару. Мовляв, приїхали військові на чолі з майором і вкрали дві ялинки. Втім, після того, як подія стала хітом запорізької кримінальної хроніки, в місцевій частині НГУ заявили, що конфлікт вичерпано. Просто згаданий майор оплатив ялинки ще раніше їхній власниці, а ввечері лише знайшов машину, аби їх доставити. Сторож просто був не в курсі...

 

А в одному з кафе на трасі Харків -- Мелітополь п'яна компанія побила двох чоловіків. Найбільше постраждав 53-річний учасник АТО -- він добу провів у реанімації і навіть зараз у нього проблеми з рукою. А щодо складу компанії, якій не сподобалися люди, котрі посміли зайти в придорожній заклад, то серед тих, хто бив, був і працівник поліції із Мелітополя.

 

Варто додати, що побиття ветеранів АТО мелітопольськими поліцейськими відбувається уже не вперше. Широкого розголосу, зокрема, набула історія, що сталася 24 листопада 2014 року, коли п'яна компанія в кафе (щонайменше один працівник тоді ще міліції у формі під цивільною курткою) побила двох "кіборгів" із Донецького аеропорту. Викликаний міліцейський наряд не вжив тоді до нападників жодних заходів "приборкування".

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України