У рамках святкування Дня місцевого самоврядування голова обласної ради Віктор Овчарук вручив першу відзнаку Тернопільської обласної ради -- документ про присвоєння звання "Почесний громадянин Тернопільської області" -- Ярославу Баранцю.

 

Майже 55 років Ярослав Баранець віддав фінансовій сфері -- кредитний інспектор, начальник кредитного відділу банку, завідувач Зборівського райфінвідділу, заступник завідувача фінансового відділу виконкому Тернопільської обласної ради, начальник обласного управління банку, начальник фінансового управління виконкому Тернопільської обласної ради, начальник головного фінансового управління облдержадміністрації, старший інспектор відділів соціально-економічного розвитку та бюджетного планування і аналізу виконання програм та бюджету обласної ради. Він неодноразово був депутатом районної, обласної рад, головою постійної комісії з питань бюджету.

 

Нині Ярослав Дмитрович уже на заслуженому відпочинку, однак і далі по поради, консультації до нього звертаються фахівці бюджетної та фінансової сфер. Звання "Почесний громадянин Тернопільської області" Ярославу Баранцю присвоєне за вагомий внесок у формування та реалізацію бюджетної політики в області.

 

До слова, право присвоєння звання "Почесний громадянин Тернопільської області" належить винятково Тернопільській обласній раді, що ухвалила відповідне рішення про це 4 листопада нинішнього року.

 

Галина МИКОЛИН.

 

Тернопільська область.

 

Голос України