«Ганна народилася в Україні у родині лікарів, і всі думали, що вона теж буде лікарем. Однак вона, натхненна своїм вчителем англійської мови в школі, вирішила викладати англійську. Досвід американської системи освіти переконав Ганну, що українська система потребує нових ідей. І вона імпортувала методи навчання на основі проектів і особистісно-орієнтованих методів, використовуючи сучасні технології. Зокрема такі, як Google Class»...

 


Приблизно таким є довільний переклад інформації про українську вчительку англійської мови гімназії ім. Тараса Шевченка з Кропивницького Ганну Дудич, яка ввійшла до фінального рейтингу 50 кращих учителів світу за версією Global Teacher Prіze.


Півсотню найкращих вчителів на міжнародному конкурсі обирали з-поміж 20 тис. претендентів із 179 країн світу. Своє право перебувати серед них українська вчителька виборола завдяки активному втіленню освітніх інноваційних проектів, апробованих у гімназії та визнаних на міжнародному рівні. Підтвердженням ефективності вибраної системи викладання є визнання Ганни Дудич учителем року в Україні. Викладачка також посіла друге місце в проекті Mіcrosoft Global Forum. Має нагороди від Американської та Британської рад.


За рахунок призових фондів Ганна Дудич планує створити пілотну програму портативних лабораторій (лабораторій на колесах), оснащених основними сучасними інструментами (комп’ютерами, мобільним Інтернетом, телескопом тощо) і матеріалами для наукових експериментів. Лабораторія подорожуватиме від однієї сільської школи до іншої, доносячи у глибинку нові освітні технології.


Нагородження переможців відбудеться в березні 2017 року в Дубаї.


Інформацію збирав Петро МЕЛЬНИК.


Кіровоградська область.

 

Довідково

«Нобелівська премія для вчителів» існує вже три роки і визначає кращих педагогів, які своїми сучасними інноваційними підходами зробили вагомий внесок у розвиток світової освіти та педагогічної професії.


Фото з сайту globalteacherprіze.org.