Тернопільською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо шахрайства у великих розмірах. Досудовим розслідуванням встановлено, що житель області впродовж року телефонував особам похилого віку і повідомляв про нібито вчинення ДТП їх рідними. Він запевняв абонентів -- для не притягнення родичів до кримінальної відповідальності треба передати йому певну суму. У такий спосіб шахрай ошукав людей загалом на 550 тисяч гривень.

 

Як повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, шахрайський інцидент на 200 тисяч гривень стався цими днями і у селі Бутин Збаразького району.

 

За словами господині, вона поралася у літній кухні, син -- у гаражі. Раптом жінка побачила двох циганок, які йшли прямісінько з її хати. Ті запитали, чи вона не має на продаж пір'я. Відповіла, що ні й провела жінок до воріт, де вони спокійно сіли у "Жигулі". Син же запідозрив недобре і виявив, що зі схову пропало 200 тисяч гривень. Зловмисниць розшукує поліція.

 

Галина МИКОЛИН.

 

Тернопільська область.

 

Голос України