Філію Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді «Арніка» урочисто відкрили у селищі Нижні Ворота Воловецького району.


— За одну зміну «Арніка» може прийняти до сімдесяти дітей. І не лише під час канікул, — розповідає голова ОДА Геннадій Москаль. — Учні тут відпочиватимуть та оздоровлюватимуться цілорічно, для цього створені всі умови, а їх навчання буде організовано в місцевій школі.


За його словами, першою в «Арніці» відпочиватиме група дітей із прифронтових сіл Луганської області. З цього приводу вже була телефонна розмова з керівництвом тамтешньої обласної військово-цивільної адміністрації.


— На Донбасі досі чимало людей вірять у насаджені Партією регіонів «страшилки» про Західну Україну та «бандерівців», які ненавидять усіх, хто розмовляє російською мовою, — продовжує Г. Москаль. — Однак після перших же візитів школярських груп з Донбасу на Закарпаття психологія і дітей, і їхніх батьків кардинально змінюється. Тепер маємо сучасний центр дитячого відпочинку, який використовуватимемо для реалізації відомого лозунгу «Схід і Захід — разом».


До речі, реконструкція цього позашкільного навчального центру тривала ще з 2011 року. А у 2014-му через військові дії на Донбасі та відсутність фінансування була тимчасово зупинена. В лютому під час поїздки на Воловеччину голова ОДА доручив до кінця року здати центр в експлуатацію, що й було виконано за кошти обласного бюджету. Тож район отримав сучасний дитячий центр і 35 додаткових робочих місць.

Закарпатська область.

 


На знімку: під час відкриття «Арніки».


Фото надане прес-службою обласної ради.