Напередодні Нового року 1300 контрактників з 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ справлять новосілля. 720 військовослужбовців переселяться у щойно відремонтовану казарму з сучасними умовами для проживання.

 

На знімках:

 

ось в такі сучасні казарми переселяться
військовослужбовці 184-го навчального центру
Національної академії сухопутних військ

 

Торік "Голос України" писав, як на Яворівському полігоні десять років стоїть закинута казарма, а солдати живуть у палатках без елементарних санітарних умов. Для капітального ремонту чотириповерхового приміщення виділили 12,3 млн. грн. Тепер тут створено всі необхідні умови для служби та відпочинку.

 

Ще 600 осіб переселиться з палаток у дві збірно-щитові казарми кубрикового типу, на будівництво яких затратили сім мільйонів гривень. Поряд, у "Гвардійському" містечку, здали ще дві казарми для контрактників.

 

Як розповів "Голосу України" заступник командира навчального центру підполковник Володимир Безбородов, на початку наступного року новосілля продовжаться. В експлуатацію введуть ще дві казарми для 700 військовослужбовців.

 

Уперше за роки незалежності на Яворівському полігоні розпочалося масштабне будівництво інфраструктурних приміщень. Тут були створені хороші умови для бойової підготовки, а тепер повернулися обличчям до побутових проблем військовослужбовців.

 

У розвиток Яворівського полігону, яким зараз опікується Національна академія сухопутних військ, до 2020 року буде вкладено майже 500 мільйонів гривень. Для контрактників та офіцерів збудують гуртожитки та житлові будинки, виростуть нові військові містечка з сучасною інфраструктурою.

 

Богдан КУШНІР.

Фото автора.

 

Львівська область.

 

Голос України