Через протести жителів мікрорайонів Рясного і Білогорщі, які вимагають закрити сміттєсортувальну лінію на околиці міста, сесію Львівської міської ради перенесли на наступний тиждень.

 

Почалося все з того, що представники громадськості захотіли висловитьсь із приводу сміттєвої проблеми. Їм надали таку можливість, але після того, змівши охорону, у сесійний зал міської ратуші увірвалось кілька десятків молодих людей. Вони захопили трибуну і зажадали заборонити сортувати сміття у Рясному.

 

Міський голова Андрій Садовий спробував пояснити, що мікрорайон від пресування сміття у тюки не постраждає. Вижату з відходів воду збиратимуть в ємкості й вивозитимуть на очисні споруди. Йдеться про екологічно чисті технології. Але жодні аргументи на учасників протесту не подіяли. Це були добре організовані молоді люди.

 

Депутати не дійшли до спільної думки і оголосили перерву в роботі сесії до наступного тижня.

 

Із представників громадськості та міської ради створено робочу групу, яка спробує напрацювати приємливі для обох сторін рішення.

 

Жителі мікрорайону попередили: якщо до їхньої думки не прислухаються, то й надалі протестуватимуть аж до перекриття доріг.

 

Богдан КУШНІР.

 

Львів.

 

Голос України