Напередодні Нового року 1300 контрактників з 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ справлять новосілля. 720 військовослужбовців переселяться у щойно відремонтовану казарму із сучасними умовами для проживання (на знімку).

Торік «Голос України» писав, як на Яворівському полігоні десять років стоїть закинута казарма, а солдати живуть у наметах без елементарних санітарних умов. Для капітального ремонту чотириповерхового приміщення виділили 12,3 млн. грн. Тепер тут створено всі необхідні умови для служби та відпочинку.


Ще 600 осіб переселяться з наметів у дві збірно-щитові казарми кубрикового типу, на будівництво яких витратили 7 мільйонів гривень. Поряд, у «Гвардійському» містечку, здали ще дві казарми для контрактників.
Як розповів «Голосу України» заступник командира навчального центру підполковник Володимир Безбородов, на початку наступного року новосілля продовжаться. В експлуатацію введуть ще дві казарми для 700 військовослужбовців.


Уперше за роки незалежності на Яворівському полігоні розпочалося масштабне будівництво інфраструктурних приміщень. Тут було створено хороші умови для бойової підготовки, а тепер повернулися обличчям до побутових проблем військовослужбовців.


До слова, у розвиток Яворівського полігона, яким нині опікується Національна академія сухопутних військ, до 2020 року буде вкладено майже 500 мільйонів гривень.

Львівська область.


Фото автора.