Уперше за роки незалежності голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин (на знімку)

 

і голова ОДА Олег Синютка (на знімку нижче)

 

протягом 2016-го працювали без конфліктів і з порозумінням. Про це керівники Львівщини розповіли під час звітів перед ЗМІ і громадськістю. Тональність обох виступів, які відбувалися окремо, виявилася напрочуд схожою: співпраця двох гілок влади дала прекрасні результати.

 

Джерела фото --
ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
та
ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ.

 

"Пошук консенсусу для прийняття рішень з участю дев'яти фракцій був непростим, але ми продемонстрували, що здатні до компромісу і вчасно ухвалювали рішення", -- підсумував Олександр Ганущин.

 

Протягом року відкрили 50 нових підприємств, серед яких два з відомими світовими брендами -- "Фуджікура" і "Бадер Україна". Створено 12 тисяч робочих місць. Львівщина отримала майже 700 мільйонів гривень інвестицій -- найбільше за всю історію незалежності.

 

Як розповів Олег Синютка, для залучення свіжих коштів в економіку було створено окремий підрозділ, який займайся супроводом інвестиційних проектів. Сумарно в області інвестували понад 1300 об'єктів -- це заводи, лікарні, садочки, народні будинки. Один із найбільших інфраструктурних проектів -- Бескидський залізничний тунель.

 

Зроблено прорив і в ремонті шляхів -- відновлено понад 500 кілометрів доріг, найбільше за роки незалежності.

 

Трохи інша ситуація в місті Львові та освоєнні коштів на ремонт доріг.

 

"Кожна копійка з державного бюджету має бути облікована. І якщо народні депутати-мажоритарники "вибивають" кошти на свої округи, а на місцях потім примудряються їх не освоїти, то це неприпустимо, -- заявила на сесії Львівської міської ради народний депутат від партії "УДАР" Оксана Юринець. Звернутися до місцевих депутатів парламентарія змусила ситуація з освоєнням коштів на ремонт деяких доріг в її окрузі. З держбюджету на ремонт чотирьох доріг в одному з районів Львова було виділено 4 мільйони гривень, а кошторис розписано на менше, ніж 2,5 мільйона. Замість шести метрів зробили три, замість трьох -- півтора. Оксана Юринець запропонувала в наступному році дофінансувати зазначені роботи й доброякісно відремонтувати дороги в її окрузі. Міський голова Андрій Садовий погодився з її пропозицією. Парламентарій активно обстоює інтереси свого регіону у Верховній Рад. Очолює міжфракційне об'єднання "Карпати" і згуртовує народних депутатів, представників місцевих рад на вирішення проблем гірських районів.

 

"Я переконаний, що головних успіхом на Львівщині стало прийняття обласною радою перспективного плану об'єднання територіальних громад, -- заявив голова ОДА Олег Синютка. -- Без цього перспективного плану в подальшому був би нереальним системний розвиток нашої області. І цей план виявився одним з найкращих в Україні".

 

У новому році максимальну вагу буде приділено підвищенню заробітної плати в регіоні. В грудні середня зарплата в області становила 5 тисяч гривень, що на 10% менше, ніж в середньому в Україні, але це найбільше серед інших областей заходу країни.

 

"Ми провели зустрічі з бізнес-асоціаціями, щоб створити альтернативу пошуку високооплачуваної роботи за кордоном. Щоб люди не виїжджали у чужі країни, їм необхідно запропонувати 11--13 тисяч гривень зарплати", -- вважає Олег Синютка. -- Зростання зарплати в 2017 році стане нашим ключовим питанням".

 

Богдан КУШНІР.

 

Львівська область.

 

Голос України