Як же мало музики створюється нині для найменшої та найвдячнішої аудиторії — дітлахів. Через це й співають вони почуте в дорослих кліпах — невідповідне ані їхньому віку, ані розвитку. Тому кожен новий диск із веселими дитячими піснями — справжня подія. Напередодні Нового року такою стала презентація «Другого дитячого альбому» Марії Бурмаки.

Окрилена успіхом свого першого диска для юної аудиторії, українська співачка створила другий (сподіваємося, на черзі — й третій, четвертий...). До нього увійшли пісні з вистави-мюзиклу «Мама сказала «ні!», який поставили на сцені столичного Театру української драми імені Івана Франка і в якому Марія зіграла одну з головних ролей. Також у збірці є композиції для найменших: «День народження», «Ко-ко-ко» та зворушлива «Хто на маму схожий, хто на тата схожий». Але справжній резонанс викликала зимова передсвяткова «Зелена шапочка», куплет та приспів якої Марія раніше викладала в Інтернеті.

«Рішення записати перший дитячий альбом виникло через розуміння того, що в нас дуже мало українських пісень для малечі, — розповідає Марія Бурмака. — Пісня «Можна бути песиком, можна бути котиком» стала справжнім хітом. Я сподіваюсь, що й «Другий дитячий» теж полюбиться дітям. Це стовідсотковий позитив. Для всіх пісень в альбомі також є караоке-версії, щоб у кожній оселі, дитсадочку чи школі ці пісеньки можна було відразу ж заспівати. А для мене ця платівка особлива ще й тим, що майже всі віршики ми писали разом із моїм татом Віктором Бурмакою. Цей альбом я присвячую йому».

На презентації Марія влаштувала справжнє свято для малят — із запальними хороводами, веселими піснями, майстер-класом із малювання лисички від Костя Лавра та автограф-сесією.

Вл. інф.

Фото надане організаторами.