В Івано-Франківському пологовому будинку відкрили нову залу для сімейних пологів. І хоча партнерські пологи практикувалися  й раніше, проте спеціально обладнаної кімнати не було. Як розповів головний лікар Михайло Прудніков, у реконструйованій залі повністю демонтували старе обладнання, замінили каналізаційну та електромережу, виконали оздоблювальні роботи. Серед спеціального устаткування: багатофункціональний операційний стіл, апарат штучної вентиляції легень, 17-рефлекторний світильник, монітор пацієнта, портативний апарат УЗД. Словом, велике приміщення, на яке з міської скарбниці виділили майже 2 мільйони гривень, абсолютно адаптоване для партнерських пологів. 


М. Прудніков стверджує, що самотужки таку суму не назбирали б, коштів вистачає тільки на поточні ремонти, а на закупівлю сучасної медтехніки — катастрофічно бракує. За його словами, щороку персонал приймає 2600 пологів, у 22% роблять кесарів розтин. Тому потреба в сучасній операційній надзвичайно гостра.


Присутній на урочистостях міський голова Руслан Марцінків зазначив, що 2017-й оголошується Роком дитинства і значні ресурси й надалі скеровуватимуть саме у міський пологовий та дитячу клінічну лікарню. Він повідомив, що за приблизними підрахунками, 2017-го фінансування медицини міста зросте на 70%. Ці кошти першочергово спрямують на капітальні ремонти та закупівлю обладнання. А заробітна платня лікарів зросте на 20%.

Івано-Франківська область.