Випадки, коли підлітки вчиняють різні злочини, не така вже й рідкість. Але те, що сталось із двома братиками із Чемеровецького району на Хмельниччині, просто вразило. 


Двоє хлопчиків 6 і 9 років вирішили пограбувати сільський магазин. Причому робили це як справдешні злодії — пішли «на справу» близько третьої години ночі. А пробравшись у приміщення, набрали товару на 10 тисяч гривень.


Але далі кримінальний талан їм зрадив. Так зраділи іграшкам, що просто дорогою додому почали ними гратися. Не помітили, як частину загубили. В результаті цілий ланцюжок речових доказів вистелився просто до їхньої хати. Тож вранці правоохоронцям досить легко вдалося вийти на слід малих шукачів пригод.


Але чи справді пригод шукала малеча? Навряд чи. Їх виховує одна мама. Жінка ніде не працює, тож живе сім’я здебільшого на «дитячі» гроші. Не дивно, що хлопчики рідко бачили солодощі та новенькі забавки. А тут ще й зайшли напередодні в магазин, де побачили стільки всього цікавого і бажаного! Справу надовго не відкладали: вже вночі, розбивши скло, пробрались у заповітне місце і накинулися на солодощі та іграшки. Пізніше правоохоронцям довелося вилучати такі речові докази, як карамельки, батончики, солодкі сирки та йогурти. Дітлахи навіть не думали, що вони крадуть чуже майно. Свої кишені вони набивали не просто цукерками, а солодкими мріями, котрі були у них вкрадені та замінені на родинні злидні. Своїй здобичі раділи недовго. Вранці, коли до хати зайшли поліцейські, вони злякались і щиро пошкодували про скоєне. Через юний вік до кримінальної відповідальності їх не притягатимуть. І добре, якщо ця історія стане їм уроком на все життя.


А от до матері у правоохоронців постало чимало питань. Її мають намір притягнути до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей. Та чи змінить це ситуацію в родині?

Хмельницька область.