На Полтавщині повсюдно відбулися святкування Водохреща. Одним із наймасовішим стало дійство у селі Ковалівка, що поблизу Полтави, яке за традицією організовують народний депутат України Юрій Бублик і його брат, голова тамтешньої сільради Олександр.

 

На знімках:

 

"Ми переможемо не тільки мороз!"

 

Народний депутат Юрій Бублик
і його брат Олександр
також "моржували"

 

Окрім чину освячення води, який звершив архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ Київського патріархату Федір, та масового купання в річці Коломак, тут влаштували справжнє народне гуляння. З врученням "Диплома моржа" кожному, хто занурився у крижану воду, виступами самодіяльних артистів, різноманітними іграми та розвагами, смакуванням козацьким кулішем тощо. За цим яскравим дійством із захопленням спостерігали представники делегації з Китаю. Щоправда, зайти у воду не наважилися -- тільки фотографували новоспечених "моржів"...

 

Водночас представники найавторитетнішої волонтерської організації обласного центру -- "Полтавського батальйону небайдужих" -- пригощали присутніх смаколиками та гарячим чаєм. Гроші за ті напої та наїдки кидали у скриньки для пожертв, якими підтримували наших військових. Задля цього згадані волонтери організували благодійний ярмарок і біля Свято-Успенського кафедрального собору в Полтаві, де також освячували воду. Попри те, що через морозну погоду масштаби ярмаркування свідомо зменшили, тільки на Соборній площі було зібрано понад 14 тисяч гривень. За ці кошти закуплять прилад нічного бачення для бійців, які захищають Україну на Донбасі.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України