У Львові виникла загроза повторних зсувів на полігоні твердих відходів у Грибовичах. Міськрада з цього приводу повторно звернулася до обласної та державної комісій з питань техногенно-екологічної небезпеки і надзвичайних ситуацій. Там також просять посилити патрулювання на полігоні, щоб уникнути провокацій з підпалами сміття, як це було у травні минулого року.

 

Міський голова Андрій Садовий звернувся до уряду, щоб виділити 25 мільйонів гривень із резервного фонду для проведення невідкладних протиаварійних робіт на сміттєзвалищі. Ще стільки ж коштів готова надати і влада Львова.

 

"Ми готові на 50 відсотків профінансувати ці робити, -- розповів директор департаменту житлового господарства міськради Сергій Бабак. -- З потеплінням виникають реальні загрози нових зсувів сміття на полігоні. До цієї справи мала б долучитися Державна служба з надзвичайних ситуацій.

 

Відкритим залишається питання вивезення сміття, бо дві третини майданчиків переповнені. Досі нема ділянки для сміттєпереробного заводу".

 

Богдан КУШНІР.

 

Львів.

 

Голос України