На КПВВ «Чонгар» біля адміністративного кордону з окупованим Кримом на хабарі затримали старшого зміни Херсонської митниці та інспектора Бердянського прикордонного загону у званні прапорщика. Від мешканця Херсонщини, котрий бажав доправити на своєму мікроавтобусі до Криму заборонений вантаж автозапчастин, вони вимагали та отримали десяту частину вартості контрабанди — 8400 гривень готівкою. Під час передачі грошей, яка відбулася просто на території контрольного пункту в’їзду-виїзду, обох учасників оборудки затримала військова прокуратура.


— Ініціатором вимагання був саме інспектор ДПСУ. Прапорщик ще з листопада минулого року шукав тих, хто зацікавлений у перевезенні через КПВВ заборонених вантажів, і намагався домовитися про «данину». Так він вийшов на власника партії автозапчастин, котрий і повідомив про перемовини з вимагачем, — коментує військовий прокурор Херсонського гарнізону Юрій Гром. — За фактом отримання неправомірної вигоди групою осіб (стаття 368 КК України) матеріали уже внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Прикордоннику та митнику повідомили про підозру, отримані ними гроші вилучили. Свідчити вони поки що відмовляються, посилаючись на статтю 63 Конституції, але доказів скоєння злочину достатньо.
З часу існування КПВВ «Чонгар» тут ліквідували вже кілька груп хабарників з числа співробітників Херсонської митниці та ДПСУ. Однак, схоже, деяких їхніх колег це не зупиняє.

Херсонська область.