Дарій і Квітка

На Дніпропетровщині мода на старослов’янські імена не переважує тяжіння до екзотики. Тож минулоріч найпоширенішими іменами для новонароджених хлопчиків тут стали Андрій, Богдан, Владислав, Давид, Данило, Єгор, Іван, Ігор, Ілля, Кирило, Лев, Микола, Назар, Павло, Ростислав та Ярослав. Популярними серед батьків дівчаток залишилися Анастасія, Анна, Аріна, Валерія, Вероніка, Віолетта, Дарина, Єлизавета, Злата, Карина, Марія, Ніколь, Софія та Яна.

Водночас область стала багатшою і на незвичні імена. Дівчаток у 2016 році називали Абігель, Адель, Аксенія, Вірсавія, Донья, Желана, Златослава, Квітка, Клеопатра, Лучезара, Мадонна, Марселіна, Мірабель, Нотелла, Новела, Олівія, Персія, Тувія, Феруза, Юнона та Ясна. Вживаними залишились і подвійні імена: Адже-Регіна, Еммі-Лібертіна, Дар’я-Ірель, Мія-Марія, Софіна-Глікерія і навіть Софія-Соня! А хлопчиків називали Амадор, Араміс, Ведат, Дарій, Деф, Зорян, Керуш, Лука, Метью, Паладій, Сократ, Соломон, Тіматі та Шовжохон, повідомляє Олена ЧЕРНЯВСЬКА з Дніпропетровщини.

Мілош і Мальва

А на Рівненщині, як розповіла Євгену Цимбалюку заступник начальника управління державної реєстрації — начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Рівненській області Віта Оводюк, інші незвичні імена. Серед хлопчиків це Абдула, Авель, Євграф, Ельхан, Камрон, Матіас, Маркел, Мілош, Ральф, Річард, Роял, Султан, Соломон. Серед дівчаток — Агнешка, Алівія, Вірсавія, Девора, Доляна, Кассія, Мальва, Ноема, Орислава, Світозара, Хадаса. Натомість найбільш вживаними та традиційними з-поміж півтори тисячі народжених виявилися Андрій з Артемом та Анастасія з Анною.

Єдина і неповторна Україна

З-поміж найнезвичніших імен, якими торік називали дітей в Україні, одне таки вирізняється: Україна! Таке ім’я для дівчинки було зафіксовано в Києві, і наразі киянка Україна — єдина з таким йменням на теренах нашої держави.