Для розслідування справи «чорної бухгалтерії» планують створити спільну слідчу групу з детективів НАБУ та ГПУ. Про це вчора у столиці на брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник.


«Сьогодні я отримав лист від Горбатюка, котрий очолює слідче управління ГПУ... і ця справа, ця «чорна бухгалтерія» суттєво перетинається з їх розслідуванням в частині узурпації влади В. Януковичем. І я не виключаю, що буде створена спільна слідча група, до якої ввійдуть детективи НАБУ і слідчі ГПУ для того, щоб не вести паралельні розслідування,.. а прийти разом до певного результату», — заявив він.


За його словами, голова САП Н. Холодницький дав доручення детективам відправити справу Охендовського на розгляд до суду у найкоротші терміни.


Також глава НАБУ прокоментував і перебіг розслідування справи Онищенка. За його словами, детективи не отримали нової інформації під час його опитування щодо підкупу депутатів Верховної Ради. «Більш конкретних заяв, які були публічними, ми не отримали, — зазначив він.


Нагадаємо, що за версією слідства компанії, підконтрольні О. Онищенку, перепродавали куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а потім реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдано збитків на суму майже три мільярди доларів.