На позачерговій сесії Яворівської районної ради депутати ухвалили рішення про заборону будівництва полігона твердих відходів. Проти нового сміттєзвалища на території колишньої «Сірки» висловився і голова Львівської ОДА Олег Синютка. Він вважає, що Львівська міськрада має збудувати на Яворівщині сучасний сміттєпереробний завод.

«Я переконаний, що це має бути проект, який би відповідав усім екологічним нормам. І цей проект має бути реалізовано тільки після громадських слухань. Місцеві мешканці не дадуть збудувати щось на кшталт Грибовицького сміттєзвалища», — заявив Олег Синютка.

Для підготовки земельної ділянки для облаштування нового полігона створено науково-експертну групу, яку очолив академік НАНУ Ігор Юхновський. Через два тижні науковці нададуть свої висновки щодо використання земельної ділянки в Яворівському районі.

Територію колишнього гірничого підприємства «Сірка» оглянули представники міської ради і фахівці, у яких виникли запитання щодо споруд, які залишилися від виробничих комплексів.

У міськраді вважають, що попереду — складні діалоги з місцевими громадами, які ще не знають, яке підприємство збудують на території району, але вони вже проти.

Богдан КУШНІР.

Львівська область.