Донедавна форвард із Аргентини Густаво Есек’єль Бланко Лещук (на знімку) грав за львівські «Карпати», перейшовши туди з аргентинського «Арсеналу». Наразі його за виявлену майстерність вподобав донецький «Шахтар», за який спортсмен виступає у цьогорічному сезоні. Понад те, успішний і талановитий форвард заявив, що згоден змінити національність та стати гравцем збірної України.

 


Останнім часом Бланко Лещук намагається дослідити свій родовід. Футболіст упевнений, що його коріння однозначно з України, адже його прадід Филимон Лещук народився на теренах нинішньої Рівненської області. Як і його прабабуся Анастасія Скрель. Подружжя Лещуків виїхало з Волині до Аргентини під час Другої світової війни. Там і народилися батьки Густаво. А згодом — і він.


Але звідки точно його прадід та прабабуся, футболіст достеменно не знає, хоч і намагається довідатися. Відповідно закликає усіх, кому щось відомо про Филимона Лещука та Анастасію Скрель, відгукнутися й повідомити йому. Із цими українськими поселеннями Густаво обіцяє закласти дружні стосунки.


Млинів 
Рівненської області.


Фото з сайту losandes.com.ar.