Великим болем відгукнулася у серцях черкащан звістка про загибель у бою під Авдіївкою трьох молодих земляків, військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади. В області було оголошено дводенну жалобу, а в рідних місцях загиблих воїнів відбулися траурні мітинги.

 

У райцентрі Тальне труну з тілом 28-річного Дмитра Оверченка жителі міста, побратими бійця, зустріли на колінах (на знімку). Далі скорботна процесія рушила через села Поташ, Мошурів, Білашки, Легедзине до Вишнополя, місця останнього спочинку захисника Вітчизни. У всіх селах люди виходили з домівок і, ставши на коліна, прощалися із загиблим земляком.

 

Двадцятишестирічного бійця "залізної" 72-ї бригади Віталія Шамрая з великими почестями поховали у місті Монастирище. У мирному житті його знали як першокласного фахівця АПК. Віталій закінчив аграрний коледж за спеціальністю "організація і ведення фермерського господарства". Однак не зміг стояти осторонь, коли ворог почав терзати українську землю, й добровільно пішов її захищати. У Віталія Шамрая осиротілими залишилися батьки, дружина, син.

 

Другого лютого вся Умань оплакувала свого 23-річного героя, заступника командира першого батальйону 72-ї мехбригади капітана Андрія Кизила (на знімку). Молодий командир узяв перші атаки ворога на позиції українських підрозділів у промзоні Авдіївки на себе. Ціною власного життя та своїх побратимів капітан зупинив 29 січня просування бойовиків до лінії розмежування. Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові капітану Андрію Кизилу присвоєно звання Героя України посмертно.

 

У загиблого Героя залишилася вдовою молода дружина з 8-місячним сином.

 

Фото надано
волонтерами Черкащини.

 

Лідія ЛІСОВА.

 

Черкаська область.

 

Голос України