Допомогу для постраждалих жителів Авдіївки на Волині терміново збирає волонтерський центр «Серце патріота». До цієї гуманітарної акції долучився і його партнер — українсько-німецька організація «Серце для України».

Волонтери просять усіх небайдужих приносити теплий одяг, засоби гігієни, продукти. Гуманітарну допомогу мешканцям Авдіївки надсилає і Чернігівщина. 


На схід уже поїхали 5 тонн дизельного палива, свічки (15 тисяч), продукти, теплий одяг, медикаменти, засоби гігієни та постільна білизна. Збір гуманітарної допомоги мешканцям Авдіївки триває на Закарпатті. В Ужгороді пункт, який відкрили волонтери, діє з десятої до шістнадцятої години за адресою вул. Гойди, 8. Просять приносити рукавиці, шапки, шалики, теплі светри, шкарпетки та ковдри. Також необхідні свічки, консерви. Пункт збору діятиме до понеділка, 6 лютого, включно. Після цього допомогу передадуть автотранспортом у Донецьку область. На Рівненщині також організували штаб допомоги жителям Авдіївки. До збору гуманітарного вантажу приєдналися усі райони області, і вже 2 лютого з Рівного на схід поїхав перший вантаж. На прохання про допомогу відгукнулися також лісівники та фармацевти, повідомили «Голосу України» у Рівненській ОДА. Автомобіль із понад чотирма тоннами гуманітарної допомоги вирушив до Авдіївки з Кропивницького. Вантаж зібрали місцеві підприємці. До харчового набору ввійшли дві тонни пельменів, сало, ковбаса, олія і вершкове масло, халва, чай, згущене молоко та печиво. У міській раді збирають для постраждалих теплі речі.


З Дніпропетровської області в Авдіївку терміново вирушає гуманітарний вантаж: п’ять тонн питної води, пересувні пункти обігріву, автономні електропідстанції, а також 20 тонн продуктів, фури з якими завантажує Всесвітня продовольча програма ООН.

Це — найбільша у світі організація, яка доставляє допомогу понад 80 мільйонам осіб у 80 країнах.


Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області перекидає до зруйнованого обстрілами міста 20 рятувальників. Разом із ними вирушають вісім одиниць техніки та чотири автономні електростанції різної потужності. Для обігріву постраждалих городян рятувальники мають п’ять пересувних пунктів з ліжками, грубками, столами і стільцями, а також запасом твердого палива та потужним дизельним теплогенератором.


Пізньої ночі з Сум до Авдіївки вирушив автопоїзд із гуманітарною допомогою від жителів області. Мешканцям міста на Донеччині, що потерпає від обстрілів кремлівських найманців, повезли теплий одяг, ковдри, харчі, дизельне паливо, медикаменти. До участі в акції долучилися всі міста та райони Сумщини, підприємства і підприємці, сільгоспвиробники, тож збір допомоги триває. Заклади охорони здоров’я та соцзахисту на території Сумщини готуються прийняти евакуйованих жителів Авдіївки.


За повідомленнями наших власкорів Максима СОЛОНЕНКА, Василя ЧЕПУРНОГО, Василя НИТКИ, Петра МЕЛЬНИКА, Володимира ЧЕРНОВА та Олени ЧЕРНЯВСЬКОЇ.