Молода, струнка, мов берізка, завжди в доброму гуморі та з сонячною посмішкою, Лариса ПРІНЬ із Верхньодніпровська — керівник ансамблю спортивного і бального танцю «Променад». Ларисі не віриться, що її дітищу виповнилось 10 років. Адже, здається, ще вчора вона сама бігала на заняття танцювального гуртка при Палаці піонерів, а тепер ось уже її випускники є тренерами для тих, хто виступає на паркеті.


Ніхто не чекав, що дівчина, яка все дитинство та юність провела в танці, обере для себе фах економіста і після здобуття диплома працюватиме в банку. Але згодом, через роки, Лариса кинула роботу і на запрошення свого педагога прийшла в Палац піонерів, щоб замінити його. До цього моменту вона не мала ніякого досвіду роботи з дітьми, та завдяки своїй легкій вдачі й природному вмінню бути наставником у неї все вийшло. Вихованці сприйняли її як старшого друга, з яким цікаво і займатися, і просто спілкуватися. Невдовзі вона закінчила також інститут культури у Рівному і стала дипломованим хореографом.


А десять років тому Ларису Прінь запросили у альма-матер — Верхньодніпровську СШ № 5, яку закінчила і звідки вийшла у велике життя. Так з’явився танцювальний колектив «Променад», котрий тепер представляє школу на різних міських святах і їздить на конкурси по всій країні. «Я щаслива тим, що мої випускники нині продовжують справу і стали танцювальними тренерами, — ділиться радістю Лариса Валеріївна. — Хоч як дивно, дівчат серед них нема — самі лише хлопці».


Батьки Лариси Прінь не мають стосунку ні до танців, ні до сцени. А от бабуся Тамара Миколаївна, котра мешкає на Уралі і якій 91 рік, колись займалась балетом. У роки війни в її рідне місто було евакуйоване Ленінградське балетне училище, і юна Тамара ходила туди на заняття, натхненно виступала. Але з часом романтику заступила груба проза життя. Молода жінка вийшла заміж, стала бухгалтером, а фуете на пуантах залишилося тільки в спогадах.


П’ятирічна донька Лариси Марійка нині відвідує заняття не з танців, а зі спортивної гімнастики. Чому? Бо мама переконана: танцювати можна будь-коли, а от спортом слід займатися з якомога молодшого віку. Тим більше що саме спорт виховує міцний характер і силу волі.


Що приносить найбільше задоволення? Успіхи вихованців, особливо коли достойно виступають десь на виїзді. Це і є тим щастям, заради якого успішний економіст змінила свій фах і повернулась до танцю. Тепер уже назавжди.


Дніпропетровська область.

 


На знімку: Лариса Прінь зі своєю вихованкою Євою Бас.


Фото автора.