Близько десяти тисяч осіб зібралися 2 березня на народне віче біля будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації. Із прапорами України, ЄС, плакатами вони скандували «Єдність!» «Крим, ми з тобою!», «Ні війні!», «Putіn go home!»

Протестувальники підтримували мешканців півострова, виступали проти розв’язання війни, закликали до єдності й неподільності України. Президента Росії Путіна звинуватили в агресії стосовно нашої країни. Схожі думки висловили також учасники багатотисячного мітингу, що відбувся цього ж дня у Кривому Розі. На віче голосуванням підтримали призначення головою ОДА Ігоря Коломойського.

— Ми повинні забути про старі сварки, на цьому етапі я готовий співпрацювати з Ігорем Коломойським, якщо того призначать керівником Дніпропетровщини, — заявив журналістам голова облради Євген Удод, зазначивши, що створено координаційний штаб для стабілізації ситуації.

Євген Удод також наголосив: до роботи в штабі запрошені всі наявні в області політичні сили. Метою цього дорадчого органу є гарантування безпечної й стабільної роботи гребель, недопущення кризи в поставках продовольства й запобігання мародерству. Кілька сотень осіб під час віче записалися в добровольці.

— Зі своїми внутрішніми проблемами ми зуміємо впоратися самостійно — у правовому демократичному ключі, як і належить цивілізованій європейській державі, — сказав народний депутат України Денис Дзензерський. — Російські сусіди повинні це розуміти й не провокувати українських громадян до міжнаціональних конфліктів і сепаратизму, утримавшись від прямого чи непрямого втручання в нашу політику.