Провідників приміського поїзда Знам’янка—Колосівка—Одеса Євгенію Питулько, Світлану Пшеничну, Наталію Нагуляку та Олександру Булах (на знімку), які виявили свої найкращі професійні та людські якості — відзначить керівництво залізниці. Як повідомляє прес-центр Регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», надзвичайна подія сталася 31 січня.

Фото
прес-центру Регіональної філії «Одеська залізниця».

Під час руху приміського поїзда до провідника вагона Олександри Булах звернувся чоловік і попросив допомогти його дружині, в якої почалися перейми. Про екстрену ситуацію провідниця повідомила машиніста та бригаду провідників і разом із колегами надала пасажирці необхідну допомогу.

«Діяти треба було оперативно, — поділилася враженнями Євгенія Питулько, — я зателефонувала лікарю-акушеру, який нас проконсультував. Ми розстелили чисті рушники, підігріли воду, спреями продезінфікували, робили породіллі масаж... Усе сталося дуже швидко. І досі не віримо, що допомогли з’явитися дитині на світ».

Наталя Нагуляка зазначає, що серед пасажирів вона знайшла медпрацівників, проте вони відмовилися приймати пологи: «Тож ми не мали іншого виходу. Дівчинка вже почала з’являтися на світ, а до станції Новоукраїнка, де чекала «швидка», ще лишалося 25 хвилин».

У родини з Новоукраїнки це вже четверта дитина. Пологи пройшли швидко й успішно. Новонароджену дівчинку вагою 3,6 кілограма назвали Катрусею. Вона цілком здорова і вже мріє, що, як люди кажуть, матиме можливість усе життя подорожувати залізницею безплатно.

До речі, як повідомили залізничники, це вже другий випадок екстрених пологів на Одеській залізниці. Перші пологи, в серпні 2012 року, прийняв провідник поїзда Одеса—Харків Роман Федько, який на той час був студентом першого курсу медичного університету.

Петро МЕЛЬНИК.

Кіровоградська область.