По-весняному сонячного 19 лютого свій сотий день народження зустрів найстарший житель Новодністровська, володар численних нагород і відзнак, ордена Богдана Хмельницького ІІІ ст., підполковник у відставці Федір Харлампійович Моргуненко.

 


Привітати ювіляра з квітами та подарунками завітала чимала делегація новодністровської громади, адже в історії міста енергетиків така подія трапилася вперше. Захоплення, хвилювання і вдячність переповнювали серця гостей. Віншування розпочав міський голова Анатолій Болдашев, подякувавши імениннику за приклад мужності й любові до життя і вручивши сертифікат на 10 тисяч гривень та ексклюзивний фотолітопис «Перші 100 років життя». Окрім життєпису та фото, які ілюструють бойові та трудові звитяги поважного ювіляра, видання також містить і поетичні присвяти Федору Харлампійовичу новодністровських поетес Тамари Морошан, Галини Мельник та Інни Гончар.


Начальник відділу культури Альона Присакар під оплески гостей презентувала іменинний торт. Своєю пісенною творчістю яскраво доповнив вітальні миті колектив «Співучі бабусі» під керівництвом Валентини Федишиної. А на завершення цих пам’ятних гостин усі гуртом заспівали ювіляру незабутні хіти воєнних літ, котрі із хвилюванням підхопило і подружжя Моргуненків.


До речі, з дружиною Любов’ю Марківною Федір Харлампійович разом іде по життю ось уже 72 роки!


Ювіляр щиро дякував долі за таку щедрість літ, за найкращих у світі донечок, за милість Божу мати трьох онуків і трьох правнуків, а також за поздоровлення і сердечні слова від добрих людей цієї пам’ятної днини. На одному подиху пригадав Федір Харлампійович свої бойові й трудові дороги і побажав усім найголовнішого — миру, бо хто, як не ветерани, знають ціну завоювання миру. А вірна його подруга Любов Марківна додала: «Понад усе цінуйте один одного!»


Дивлячись на цю неймовірну пару, мимоволі думала, що подарувала доля нашому ювіляру ці знаменні 100 літ, бо прожив він їх із ЛЮБОВ’Ю!


Новодністровськ
Чернівецької області.


Фото Вадима Ревуцького.