Масовані обстріли на Донбасі тривають. Уже кілька днів поспіль найгарячішою точкою фронту є донецький напрямок. Великим калібром ворог гатить по околицях Авдіївки. Вчора танковий снаряд бойовиків перебив лінії електропередач, що ведуть до фільтрувальної станції.


Як заявив керівник Авдіївської ВЦА Павло Малихін, навколо міста обстріли не вщухають. «Про всі пошкодження можна буде дізнатися, коли буде досягнуто режиму тиші. Коли вийдуть на лінії електропередач ремонтні бригади, тоді ми зрозуміємо, що там сталося. На Донецькій фільтрувальній станції нині світло відсутнє. Вода в місто не надходить. Резервуар у нас є, можуть привезти генератор, і роздаватимемо воду з наших запасів», — заявив він.


Як розповів «Голосу України» боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП), противник останні кілька днів збільшив кількість обстрілів великим калібром: «Провокацій побільшало. Орки змінили тактику. В ближній бій намагаються не вступати. Адже останніми днями у них багато втрат. Переважно гатять з важкого озброєння — САУ та іншою страшною зброєю. Наприклад, учора декілька годин поспіль орки били з танків. На щастя, усі хлопці живі й здорові. Нині облаштовуємо свої позиції. Тривожні новини надходять з шахти «Бутовка» та Авдіївки. Наших хлопців поливають свинцем цілодобово. Є там багато поранених. Хлопці тримаються».


За даними прес-центру АТО, останню добу (станом на ранок 6.03) неспокійно було й на інших ділянках фронту. Бойовики понад сто разів били по наших військових. На маріупольському напрямку з мінометів та великокаліберних кулеметів окупанти обстріляли Талаківку, Гнутове, Водяне, Павлопіль та Широкине. На луганському — зі 120 мм мінометів Новоолександрівку, Кримське та Богуславське. З гранатометів та стрілецької зброї — Новозванівку, Троїцьке, Станицю Луганську, Попасну.


Своєю чергою у прес-службі 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ спростували інформацію, яка з’явилася днями в ЗМІ, про нібито заборону бійцям відкривати вогонь у відповідь на обстріли бойовиків. Про це вони повідомили на своїй сторінці у Фейсбуці. «Позиції, що утримуються нашою бригадою, справді піддаються інтенсивному обстрілу з боку противника. Під Авдіївкою ворог застосовує майже увесь наявний арсенал важкого озброєння, включно з танками та артилерією. Однак командирам підрозділів надано право відкривати адекватний вогонь у відповідь», — йдеться у повідомленні.