За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку терористи з мінометів вели вогонь по Мар’їнці, Чермалику, Павлополю, Водяному та Гнутовому. Із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — по Лебединському, Новогригорівці, Широкиному.

На донецькому — зі 122-міліметрової артилерії бойовики неодноразово обстрілювали Зайцеве. З мінометів різних калібрів — Верхньоторецьке, Майорськ, Новгородське, Авдіївку, Луганське. З гранатометів та великокаліберних кулеметів — Верхньоторецьке, Піски, Невельське, Кам’янку, Новолуганське, Новгородське, Троїцьке, Зайцеве. Неспокійно й на луганському напрямку.

Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски): «Ситуація контрольована. Уже два дні «орки» не застосовують танки. Переважно луплять з мінометів різних калібрів. За одним із терміналів ДАПу — ворожа позиція. Постійно їздять БМП, вантажні машини підвозять бойовикам снаряди. Також гатять досить влучно зі станкового кулемета ДШК. Так стріляти місцеві сепари не вміють. Це однозначно кадрові військові РФ. Останніми днями активізувалися диверсійні групи. Працюють переважно вночі. Воювати з ними ми навчилися. Уже декілька таких груп поїхали «вантажем 200» додому в Росію. Усі наші хлопці живі й здорові...»

Як повідомили в прес-службі ГУР Міноборони, у спеціально обладнаних моргах при військово-медичних закладах бойовиків на Донбасі перебуває понад 20 убитих військовослужбовців РФ. «Їхні тіла відправлятимуть на територію РФ транспортом чергового російського «гумконвою», — зазначили там.

Олександр ПЕКНИЙ.