Автомобіль із предметами, дуже схожими на бомби (на знімку), виявили працівники сектору реагування патрульної поліції в Компаніївці на Кіровоградщині.

 

Фото
офіційного сайту ГУ НП
у Кіровоградській області.

 

За попередньою інформацією Компаніївського відділення Долинського відділу поліції Кіровоградської області, 27-річний житель одного з місцевих сіл, який захоплюється пошуками металу, знайшов боєприпаси під час розкопок металобрухту за допомогою саморобного металошукача за 10 кілометрів від районного центру.

 

Співробітники патрульної поліції зупинили транспортний засіб, коли той рухався вулицею Компаніївки. Під час огляду салону на задньому сидінні автомобіля та на підлозі поліцейські виявили два предмети, схожі на авіаційні боєприпаси.

 

Як повідомив начальник Компаніївського відділення поліції Володимир Гавриленко, на місці події члени слідчо-оперативної групи та фахівці вибухотехнічної служби встановили, що виявлені предмети є навчальними авіаційними бомбами. Одна з них вже була без вибухової речовини, іншу про всяк випадок знешкодили на полігоні. На щастя, з'ясувалося, що й вона теж не містила вибухівки. Про що, однозначно, чоловік знати не міг і своєю необдуманою поведінкою міг наразити на смертельну небезпеку не лише себе, а й оточуючих. Тож, на його нещастя, інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, санкцією якої передбачається покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України