Учні загальноосвітньої школи села Вернигородок Козятинського району на Вінниччині відзначилися в проекті «Оберіг для воїна»: виготовлена ними маскувальна сітка стала шестисотою серед тих, що уже відправили у зону АТО школярі їхнього району.

 

Голова ГО «Суспільні ініціативи Козятинщини» Олена Іванчук (праворуч) приймає від учнів школи села Вернигородок шестисоту маскувальну сітку.

Фото зі сторінки ГО у мережі «Фейсбук».

Загалом 32 учнівські колективи Козятинського району, а також вихованці місцевого Вищого професійного училища залізничного транспорту третій рік поспіль беруть участь в проекті «Оберіг для воїна». Вони виготовляють для захисників країни маскувальні сітки та маскувальні костюми, допомагають дорослим збирати гуманітарну допомогу. Організатором масштабного заходу є громадська організація «Суспільні ініціативи Козятинщини».


— Наша центральна районна бібліотека стала місцем, куди здебільшого доставляють виготовлені у школах захисні сітки та костюми, — каже голова названої організації Олена Іванчук. — Тут вже ведуть облік виконаних робіт. Так ось, 9 березня, у день народження Великого Кобзаря, до бібліотеки доставили шестисоту маскувальну сітку. Її виготовили у школі села Вернигородок. Ми привітали представників учнівського і вчительського колективу з їхнім важливим внеском у надання допомоги тим, хто протистоїть ворогу на Донбасі.


За словами пані Іванчук, того ж дня доставили маскувальні сітки із ще чотирьох навчальних закладів — сіл Зозулинці та Кордишівка, а також Козятинського ліцею та міської школи №1. «Загалом станом на 10 березня спільними зусиллями наших надійних помічників учнів та їхніх вчителів уже виготовлено 612 маскувальних сіток різних розмірів, розміри замовляють військові, та 58 маскувальних костюмів — «кікімор», — каже Олена Іванчук. — Цього разу 12 сіток відправили за програмою «Гуманітарна пошта України». Щиро дякуємо за це поштовикам. Доставляють вироби також наші волонтери, бувало, їх забирали бійці, які поверталися у підрозділи на відремонтованих у місті авто. Ми також зібрали кошти на три санітарні УАЗи та три вантажні автомобілі, не нові, але все одно вони служать воїнам у зоні АТО».

Вінницька область.