Про проведення спільного практичного тренування поліцейських і рятувальників Вікторія знала, але навіть гадки не мала, що стане в ньому головною дійовою особою.

З Антоном Григоровим вони познайомилися в соціальних мережах і вже на першій стадії спілкування здивувалися низці збігів. З’ясувалося, обоє любили одну музику, керувалися одними життєвими принципами, вчилися в споріднених вишах: Антон — у Харківському університеті цивільного захисту, Віка — у Луганському університеті внутрішніх справ ім. Дідоренка (щоправда, Антон закінчив навчання на кілька років раніше Віки). Обоє — з червоними дипломами! І служать в у чомусь споріднених відомствах — Антон у Держслужбі України з надзвичайних ситуацій, а Вікторія — в обласному управлінні Національної поліції. А ще з’ясувалося, що вони живуть поруч (від Рубіжного до Сєверодонецька — рукою подати), а працюють в одному місті. Сам Бог велів їм бути разом.

Спілкувалися в соцмережах активно, ініціативу більше виявляв Антон. Побачивши фото Вікторії, він закохався. Гарна дівчина виявилася ще й розумною, серйозною, ерудованою. Одним словом, ідеал! Рамки соціальних мереж були дуже вузькими для виниклих симпатій, і через місяць Антон запросив дівчину на перше реальне побачення. Почуття їх захлиснули, і з жовтня 2016-го вони стали жити разом.

Робота відповідальна й у Антона, і у Вікторії. Він — заступник начальника Державної пожежно-рятувальної частини № 12, вона — слідчий головного управління Нацполіції в Луганській області. Молоді люди добре розуміють один одного й дуже дбайливо ставляться до своїх стосунків. А Антон виявився ще й дуже романтичним хлопцем.

...Напередодні 8 Березня рятувальники Луганщини разом із особовим складом Національної поліції проводили практичні тренування. Згідно зі сценарієм, рятувальникам належало загасити пожежу в одному з будинків управління Національної поліції. Антон вирішив використати цю можливість, щоб у незвичайний спосіб запропонувати своїй коханій руку й серце. Про наміри Антона знали лише начальник і кілька співробітників — щоб «операція» не стала надбанням багатьох, у тому числі й Віки.

Під час «пожежі» до будинку поліції під’їхала пожежна машина. За умовами навчань, рятувальники стали розтягувати рукави, затягати їх у приміщення, а в цей час на третій поверх підняли драбину, і нею почав енергійно підніматися чоловік у рятувальній формі. Тільки замість пожежного атрибута він тримав у руках величезний букет червоних троянд. Уявіть картину: із шумом з боку вулиці відкривається вікно кабінету слідчих на третьому поверсі, і в нього входить пожежник із букетом квітів. Він прямує до ошелешеної Вікторії, стає на коліно й каже: «Виходь за мене заміж». Вікторія, зрозуміло, таким розвитком подій була шокована. Але як вона могла сказати «ні» цьому відважному чоловіку, який «урятував її з вогню»?

Павло ВОРОНЦОВ.

Фото надано героями матеріалу.

Луганська область.