Ситуація на Донбасі за останню добу (станом на ранок 16.03) загострилась. Бойовики ведуть активні обстріли по всіх напрямках фронту — їхня кількість перевищила сотню. І це, схоже, лише початок.

Адже Росія відправила на Донбас черговий «гумконвой». За інформацією прес-служби МНС РФ, у складі колони 40 автомобілів, які везуть понад 500 тонн вантажів. Що там, можна лише здогадуватися.

Однак військові переконують: щойно він перетинає кордон — кількість провокацій та обстрілів зростає.


Тим часом українська сторона СЦКК констатує: окупанти ведуть вогонь і по житлових кварталах та ключових об’єктах інфраструктури. Досі гаряче в Авдіївці. Ворог гатить із мінометів і танків. Лише протягом останніх двох діб противником застосовано 10 снарядів калібру 125 мм, 77 мін калібру 120 мм та 22 міни калібру 82 мм. Зафіксовано і влучання в житловий будинок. На щастя, постраждалих немає.


На донецькому напрямку неспокійно було на шахті Бутовка, поблизу Кам’янки, Троїцького, Луганського, Зайцевого, Майорська, Пісків. Стрілецька зброя, гранатомети різних систем, зенітні установки та міномети не стихали там майже всю ніч. Неспокійно й на маріупольському напрямку. Там окупанти з кулеметів, БМП та зенітних установок стріляли по Широкиному, Водяному, Красногорівці, Мар’їнці.


За даними групи «Інформаційний спротив», РФ зацікавлена в загостренні ситуації на фронті. Адже нині командування «1-го АК ДНР» посилено готується до війни «малих груп», яка розгорнеться з появою «зеленки». «В підрозділах другого ешелону «1-го АК ДНР» створюються спеціальні рейдово-вогневі групи (по 10—15 чол., 2—3 одиниці транспорту). Їхнє завдання — дії на передньому краї, постійні обстріли передових позицій сил АТО», — йдеться у повідомленні групи.