За останню добу (станом на ранок 22.03) бойовики понад 70 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на донецькому напрямку ворог гатив з танків, мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів поблизу Авдіївки, Зайцевого, Луганського та шахти «Бутовка». На луганському напрямку гаряче було під Золотим, Новозванівкою та Кримським. На маріупольському — під Широкиним, Лебединським та Красногорівкою.

Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район села Піски): «Обстріли та провокації не припиняються. Ми вже звикли до подарунків, які нам щодня відправляють орки. Лише цієї ночі вони випустили кілька десятків мін. Однак ворог обстрілює наші позиції не лише з мінометів, а й із гранатометів, важкої артилерії. Днями били зі Спартака — САУ калібру    152 мм. Вночі неспокійно було й на шахті «Бутовка». Там наших хлопців обстрілювали з танків і артилерії. Неспокійно там і зараз. Однак, що там відбувається, сказати складно, зв’язок поки що відсутній. У нас усі хлопці живі й здорові. Ніхто відступати не збирається. Навпаки, чекаємо наказу йти вперед. Потрібно по сантиметру відвойовувати нашу землю, як ми це робимо на інших ділянках фронту».

Як повідомили в прес-службі управління Нацполіції Донецької області, найважче озброєння ворог застосував під Зайцевим. Вночі населений пункт обстріляли з важкої ствольної артилерії калібру 152 мм. «У результаті пошкоджено будинок та господарську споруду. На місці події працюють співробітники Бахмутського відділу поліції. Поліцейські документують пошкодження, обходять вулиці і надають допомогу мирним мешканцям. На щастя, жертв і постраждалих немає», — зазначили у відомстві.

За даними групи «Інформаційний спротив», потік російських найманців до окупованого Донбасу зменшується. «Так, російське командування за розпорядженням керівництва Міноборони РФ почало заходи із мобілізації до «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» — їх кількість хочуть збільшити з 38 до 50 тисяч військових. Поповнення планується отримати із середовища місцевих жителів Донбасу. Для цього мобілізаційні заходи здійснюють із залученням резервістів. Станом на 21 березня повістки з «військкоматів» отримали понад 10 тисяч мешканців «ДНР» і «ЛНР» віком до 50 років», — йдеться у повідомленні групи.

Олександр БРОНСЬКИЙ.