Під час літніх канікул на Хмельниччині за рахунок бюджетних та благодійних коштів планується оздоровити та організувати відпочинок для 37 тисяч дітей шкільного віку. А це навіть менше третини від загального числа школярів. Як повідомили в департаменті освіти ОДА, в обласному бюджеті передбачено 4,6 млн. грн. для дітей соціально незахищених категорій та ще майже 2,4 мільйона для вихованців інтернатів. Долучаться до цієї справи і бюджети районів, міст та територіальних громад. Усі разом вони віддадуть на дитячий відпочинок 7,3 млн. грн. Ще понад сім мільйонів гривень влада хоче залучити позабюджетних коштів.

 

Попри всі старання цього буде замало, аби всі учні краю змогли провести канікули в дитячих закладах оздоровлення області. Торік вартість однієї путівки там коливалась від двох до майже семи тисяч гривень. Загалом середня вартість путівки становила 3,4 тисячі гривень. Та не виключено, що нинішнього літа вона може суттєво піднятись. Тож не тільки для бюджету, а й для батьківських кишень дитячий відпочинок стане недосяжним.

 

Водночас в області на юних відпочивальників чекатиме 171 заклад. Серед них лише вісім позаміських таборів та два санаторії. Переважна більшість -- табори з денним перебуванням, серед яких сімдесят літніх мовних таборів, два табори праці та відпочинку і п'ять наметових містечок.

 

Ірина КОЗАК.

 

Хмельницький.

 

Голос України