Військове радіо «Армія FM» оновлює сітку мовлення, щоб його контент був цікавим не лише для військових, а й для цивільного населення, яке проживає у зоні АТО.

Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив Олексій Макухін, радник міністра оборони України з питань комунікацій. «Армія FM» сьогодні — це радіо із найбільшим покриттям у зоні АТО, нас можна слухати у п’ятнадцяти містах, зокрема і в Маріуполі. Коли рік тому ми починали свою роботу, то не розраховували, що настільки перевиконаємо план щодо покриття. Крім географічного розширення, для радіо важливою є зміна і адаптація нашого контенту», — наголосив Олексій Макухін.

«Ми змінили концепцію програми «Точка доступу» із такої, що була лише для і про військових. Нині вона торкається тем цивільно-військового співробітництва, проблем соціальних виплат, контрольних пунктів в’їзду-виїзду тощо. «Точка доступу» виходитиме щовівторка і щочетверга о 13:00. Також темою програми є юридична допомога в роз’ясненні законів, постанов. До слова, ми змінили і випуски новин — збільшили їх кількість, додали повідомлення на міжнародну тематику, зокрема із «гарячих точок», де присутні українські миротворчі місії (Конго, Ліберія). Огляд міжнародних новин виходитиме щосереди. І зазначу: ми охоче співпрацюватимемо із журналістами, які перебувають за кордоном і висвітлюють події у таких «гарячих точках», — розповіла головна редакторка «Армії FM» Ірина Сампан. Авторські проекти на радіо будуть спрямовані на налагодження комунікації та діалогу між військовими та населенням. Такі програми, як «Привіт в АТО», ранкове шоу «Рота, підйом!» уже розпочали цю справу. За словами ведучих, «Привіт в АТО» — найпозитивніша, найтепліша програма. У ранковому шоу завжди багато дзвінків, є свої постійні слухачі у Луганську. На «Армії FM» є і тематичні програми, присвячені, наприклад, літературі чи бізнесу. Зокрема, передача «Сектор Л» — про сучасну українську літературу, зокрема, і ветеранську. «Коли це все закінчиться, у нас залишаться спогади, література. Люди мають про це знати, читати ці тексти. Це не лише щось художнє, є і документалістика», — розповіла ведуча Катерина Потапенко.

Христина ГОРОБЕЦЬ.

Київ.