Голова Тернопільської ОДА Степан Барна у рамках робочої поїздки на Чортківщину побував на місцевій філії ТОВ "СЕ Борднетце-Україна", будівництво якої було розпочато у 2016 році. Інвестиційний проект було успішно реалізовано й тепер на заводі працевлаштовано понад 500 осіб із середньою зарплатою 4,5 тис. грн., що є вищою від середньої зарплати по області.

 

На знімках:

 

Степан Барна (в центрі)
розмовляє з працівниками

 

знайомство з виробничим процесом

 

одне з виробничих приміщень

 

Фото
з сайту ОДА.

 

ТОВ "СЕ Борднетце-Україна" -- один з найбільших інвесторів у регіоні, а його чортківська філія -- основний платник податків у місті. Щомісяця підприємство перераховує до місцевого бюджету майже 500 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Ці кошти -- вагомий аргумент розвитку інфраструктури Чорткова.

 

"У 2017 році заплановано завершення реалізації проекту, який дасть змогу збільшити потужності заводу втричі й створити робочі місця ще для 2800 працівників. Упевнені, що буде освоєна вся сума інвестицій, яка на цьому етапі вимірюється у 12,5 мільйона євро, -- зазначив Степан Барна. -- Планується також розширення маршрутних ліній, які будуть доправляти працівників на роботу чи не з усієї області. Уже нині на підприємстві працюють люди з кількох районів".

 

Крім того, за словами очільника області, коли будуть реалізовані капітальні інвестиції, збільшиться середня заробітна плата на підприємстві.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Тернопільська область.

 

Голос України