Голова Тернопільської ОДА Степан Барна в рамках робочої поїздки на Чортківщину побував на місцевій філії ТОВ «СЕ Борднетце-Україна», будівництво якої було розпочато у 2016 році. Нині на заводі працюють понад півтисячі осіб.

 

Степан Барна (в центрі) розмовляє з працівниками.

 

Фото
з сайту ОДА.

ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» — один з найбільших інвесторів у регіоні, а його філія — основний платник податків у Чорткові. Щомісяця підприємство перераховує до місцевого бюджету майже 500 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Ці кошти — вагомий аргумент розвитку інфраструктури міста.

«Цього року заплановано завершення реалізації проекту, який дасть змогу збільшити потужності заводу втричі та створити робочі місця ще для 2800 працівників. Упевнені, що буде освоєна вся сума інвестицій, яка на цьому етапі становить 12,5 мільйона євро», — зазначив Степан Барна.

Нагадаємо, що ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» відкрилося в Тернополі у липні 2006 року. Це товариство — провідний виробник кабельно-провідникової продукції для концерну «Фольксваген». За короткий час йому вдалося вирости з пілотного підприємства з виготовлення невеликих модулів до заводу-виробника суцільних кабельних мереж для автомобілів. Завдяки вдалій кадровій політиці воно стало одним з найбільших роботодавців Тернопілля.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Тернопільська область.