Начальник управління фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур заявив, що підготовлено проект зі створення унікального веслувального каналу в обласному центрі. За його словами, він дуже цікавий, перспективний, але водночас дорогий, адже потрібно розчистити сам канал, прокласти під’їзну дорогу, комунікації, збудувати відповідну інфраструктуру.

— Веслувальний канал, що відповідає вимогам Федерації веслування на байдарках та каное України, є лише у Дніпрі. Гроші на його утримання як бази олімпійської підготовки виділяє держава. Такий проект ми можемо реалізувати також у Тернополі, який до кінця   80-х років був центром веслування. У нас є всі передумови для цього, адже маємо школу веслувальників, русло річки Серет, готове до того, щоб його використовувати як повноцінний канал. Цього року, збудувавши інфраструктуру навколо веслувального каналу — дороги, стартову-фінішну вишку, трибуни, суддівські приміщення, ми зможемо запустити ці процеси, — переконаний Віктор Мацикур.

Тому друга черга проекту передбачає створення спортивного комплексу з ігровим залом, побудову готелю, парковки, кортів, волейбольних та футбольних майданчиків, легкоатлетичного стадіону. Проект створення у Тернополі веслувального центру розрахований мінімум на два роки.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Тернопільська область.