Солом’янський районний суд міста Києва вчора відновив розгляд клопотання слідства про продовження запобіжного заходу щодо відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова. Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає продовжити запобіжний захід для підозрюваного ще на два місяці. А адвокати наполягатимуть на скасуванні запобіжного заходу.

Сам Роман Насіров вважає справу проти себе політично вмотивованою і стверджує, що Кабінет Міністрів незаконно відсторонив його від посади. «Попри рішення Кабміну про відсторонення мене від посади голови ДФС, яке було незаконним до речі... два місяці я не перебуваю на роботі, жодні рішення не ухвалюю», — заявив він під час судового засідання.

Нагадаємо, Романа Насірова було затримано детективами НАБУ на початку березня 2017 року. Його підозрюють у зловживанні владою і службовим становищем.

P.S.

Коли верстався номер, стало відомо, що суд на два місяці продовжив запобіжний захід Роману Насірову. Підозрюваний зобов’язаний прибувати до детектива та прокурора, які здійснюють досудове розслідування кримінального провадження, та слідчого судді за першою вимогою, не відлучатися з населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає, без дозволу детектива та прокурора. Також він має «повідомляти детективу та прокурору про зміну свого місця проживання, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні, здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт, паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд до України, носити електронний засіб контролю». Ця ухвала суду діє до 26 червня цього року.