Благодійний фонд "Фармварта" передав житомирським лікарням велику партію медикаментів. Їхня вартість за аптечними цінами становить приблизно 10 мільйонів гривень. Під час зустрічі в Житомирі засновник "Фармварти" Денис Шевченко розповів, що за кілька років налагодили співпрацю із виробниками різних країн і вже постачають в Україну майже сотню різних найменувань. У Житомирі надійним партнером "Фармварти" виступає "Фонд родини Розенблат" та особисто народний депутат України Борислав Розенблат. У грудні минулого року лікарні міста й області вже отримували завдяки спільним зусиллям медичні препарати на суму понад шість мільйонів гривень. Цього разу ліки надійшли у рамках трьох загальноукраїнських акцій -- "Весна без хвороб", "Здоровий шлунок" та "Переможемо рак разом". Це 20 різних препаратів, ціна яких коливається від 74 до майже 800 гривень за упаковку. Антибіотики доставили трьох видів: від запалення легенів, від менінгіту, від урологічних хвороб. Для обласного онкодиспансеру надійшло медикаментів на 762 тисячі гривень. Вартість їх досить висока -- від двох до трьох тисяч гривень за упаковку чи флакон. А для обласного перинатального центру привезли ліки для молодих матусь.

 

За словами засновника БФ "Фармварта" Дениса Шевченка, медикаменти походять з різних країн. Але в Україні зіткнулися з проблемою розмитнення. Виручив народний депутат України Борислав Розенблат -- допоміг і з оформленням документів, і з доставкою. До того ж деякі препарати не можна просто так везти: потрібні спеціальні термобокси.

 

На упаковках напис: "Благодійна допомога. Продаж заборонено". Медикаменти видаватимуться безплатно за призначенням лікаря.

 

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

 

Житомир.

 

Голос України