Порушення правил використання надр інкримінують правоохоронці жителю села Соколів Бучацького району. Чоловік видобував камінь у недозволеному місці і без жодних документів.

 

Фото
з сайту ГУНП в області.

 

Уже вкотре на допомогу правоохоронцям прийшли активісти Громадського об'єднання "Протидії корупції і моніторингу екології "Скеля". Саме вони інформували Бучацьке відділення поліції про те, що в селі Возилів незаконно видобувають камінь. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група та працівник СБУ.

 

Правоохоронці кажуть, що правопорушник уже неодноразово притягувався до відповідальності та сплачував штрафи за незаконне видобування корисних копалин. Цього разу мешканця села Соколів піймали на гарячому. Той саме орудував ломом та молотом. На момент приїзду поліцейських встиг "налупати" майже 0,5 куб. м плитки каменю сіро-коричневого кольору. Поруч стояло авто, на яке він збирався вантажити видобуте.

 

Начальник Бучацького відділення поліції Ярослав Побуринний повідомив, що порушник відмовляється давати будь-які пояснення. Поблизу кар'єру виставили поліцейський пост, вантажівку вилучили. Громадські активісти переконані, що видобуті корисні копалини чоловік продавав на території Івано-Франківської області. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за порушення встановлених правил використання надр, а також за незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Тернопільська область.

 

Голос України