У лісовому масиві між селами Антонівці на Тернопільщині та Гурби, що у Рівненській області, завершилася найбільша в Україні спортивно-патріотична теренова гра (на знімку). Цьогоріч до участі зголосилося майже 400 осіб з усіх областей, а також з Литви та США.

Фото
з сайту gurby.org.ua.

Суть гри полягає в тому, що учасники діляться на дві команди, точніше на два курені, які змагаються між собою за прапори одна одної та за кількість «убитих» гравців суперника. Кожен курінь за аналогією з УПА розбивається на сотні, чоти і рої.

Перемогу отримує той, хто захоплює прапор противника і при цьому обстоює свій.

Популярність гри щороку зростає. Перша така відбулася 2003-го. Її мета — формування у молоді національної свідомості, історичної пам’яті, громадянської позиції, патріотизму, готовності захищати Україну.

Нагадаємо, що саме між Антонівцями та Гурбами у 1944 році підрозділи УПА потрапили в оточення військ НКВС. П’ять тисяч українських героїв мужньо боролися проти 35 тисяч окупантів і після кількох виснажливих днів бою вирвалися з оточення. Він увійшов в історію як найбільший бій УПА. Тому молодь з усієї України вшановує полеглих тут українських героїв та знищених після бою мешканців села Антонівці.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Тернопільська область.