Кількість провокацій на Донбасі зростає. За останню добу (станом на ранок 05.05) бойовики понад 60 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на луганському напрямку з артилерії калібру 152 мм, мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів вони били поблизу Кримського, Попасної, Новозванівки.

На донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2 та кулеметів великого калібру бойовики накривали позиції поблизу Луганського, Зайцевого, Верхньоторецького, Авдіївки та шахти «Бутовка». На маріупольському — з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів терористи гатили по позиціях під Павлополем. 82-міліметрові міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю застосовували неподалік Гнутового, Красногорівки та Мар’їнки. Зі стрілецької зброї обстрілювали наших захисників у Новоселівці Другій, Богданівці, Водяному та Широкиному.

Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Кількість та інтенсивність обстрілів зростає. Вночі орки понад годину гатили з мінометів, гранатометів, стрілецької зброї. Під час масованого вогню диверсійна група впритул підійшла до наших позицій. Вчасно помітили, зав’язався бій. Дали гідну відсіч, ворог відступив. На жаль, є у нас поранені. Хлопців уже евакуювали до медзакладу. Тепер є час на перепочинок. Російські найманці підтягнули важку техніку, постійно чути гуркіт. Тому має бути неспокійна ніч. На 8—9 травня очікуємо на провокації. Принаймні про це доповідає наша розвідка. Пам’ятаємо, що відбувалося торік. Тоді тривали сильні обстріли з боку бойовиків».

Олександр БРОНСЬКИЙ.