У Барселоні відбулися щорічні лицарські міжнародні змагання "Битва націй". Сенсаційну, тріумфальну перемогу вперше у фіналі вибороли українські лицарі, здолавши росіян у битві 21 на 21. Про це пише сайт www.info.te.ua.

 

"Цього року у битві зійшлися 32 країни, -- розповів Сергій Цимбал, учасник змагань. -- Збірна України, одна з фаворитів турніру, увосьме взяла участь у змаганнях. Кількість бійців у команді -- 50 чоловіків і 9 жінок із різних міст нашої держави".

 

В історичному середньовічному бої перемагає та дружина, яка залишається на ногах. У фіналі змагань у категорії 21 на 21 за кілька хвилин українські лицарі повалили з ніг російських, уперше виборовши золоті медалі.

 

"За боєм стежать 40 сертифікованих суддів і 15 стажерів, -- зауважує Сергій. -- Бій зазвичай триває від 20 секунд до 10 хвилин, не більше, адже лицар має на собі від 20 до 40 кілограмів амуніції вартістю від 1 до1,5 тисячі доларів".

 

Серед учасників міжнародних лицарських змагань був і тернополянин Владислав Довгалюк (на знімку), який уперше поїхав на чемпіонат і одразу ж повернувся з перемогою.

 

Фото
з сайту www.info.te.ua.

 

Після закінчення змагань численні вболівальники пішли в палатки до українських лицарів, щоб отримати від тріумфаторів битви автографи в дарунок.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Тернопільська область.

 

Голос України