Нещодавно в Яворівському навчальному центрі відбулася урочиста церемонія складання військової присяги мужніми воїнами-контрактниками, які виявили бажання присвятити своє життя служінню Україні. Усі вони пройшли польовий вишкіл, успішно склали теоретичні іспити, набули перших практичних навичок бойових професій.

На свято, як і належить, приїхали рідні воїнів-контрактників. Серед почесних гостей — представники місцевої влади, громадських організацій, командування навчального центру.

Зі Львова приїхав ветеран Збройних Сил України, учасник бойових дій в Афганістані генерал-полковник Іван Плахотнюк. Він радий, що його донька Христина (на знімку) вирішила, як і її батько, йти військовою стежиною. Вітальні слова бойового генерала до воїнів-контрактників та їхніх родин багатьох розчулили до сліз.

— Мені як військовому, — наголосив Іван Іванович, — що віддав службі в армії майже 40 років, 6 з них — в Афганістані, і як батьку солдата-контрактника Христини, яка сьогодні тут у строю, хочеться побажати усім щасливої солдатської долі, успіхів на військовій службі, а в подальшому — високих військових звань, поваги від людей та гордості за вас від батьків і рідних. Впевнений, що на військову службу ви прийшли за покликом душі. Цінуємо ваш вибір і високий патріотичний дух у цей непростий, вирішальний для нашої Вітчизни час.

А контрактник-десантник Христина Плахотнюк від імені своїх бойових побратимів запевнила командування навчального центру Сухопутних військ у тому, що набуті тут знання — це лише перша сходинка до військової спеціальності. Попереду чимало нових випробувань, але завдяки мудрим настановам підполковника Володимира Безбородова (в. о. начальника навчального центру), майора Андрія Шевчука усі контрактники використовуватимуть набуті знання у подальшій службі.

Це було незабутнє свято. Сльози, квіти, міцні обійми і поцілунки, смачний святковий обід в солдатській їдальні, фотографування на згадку — все це подарувало позитивні емоції, впевненість у тому, що українське військо отримало надійне поповнення, яке готове захищати нашу державу, обстоювати її суверенність і територіальну цілісність.

Василь ТАРЧИНЕЦЬ.

Фото автора.

Яворівський навчальний центр.

Львівська область.