За інформацією прес-центру штабу АТО, російські бойовики продовжують обстрілювати позиції ЗСУ. За добу (дані на ранок 19.05) противник 40 разів відкривав вогонь по позиціях наших захисників уздовж усієї лінії розмежування.


«Найгарячішим» був Приморський напрямок. Тут бойовики, крім легкого озброєння, не раз били ще й із мінометів калібру 120 міліметрів і артилерійських систем калібру 122 міліметри.


На Донецькому напрямку складна ситуація залишається в південному пригороді Авдіївки. Увечері противник обстрілював українських воїнів на цій ділянці фронту з артилерійських систем (122 мм), мінометів (120 і 82 мм), гранатометів і кулеметів. А в районі Зайцевого бандформування використовували ще й озброєння БМП. На Луганському напрямку бойовики також відкривали вогонь із мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.


На превеликий жаль, супротивник знову обстрілює ще й житлові райони українських міст. Під вогонь бойовиків потрапила Красногорівка. А населений пункт Бердянське проросійські бандформування обстріляли, застосувавши заборонені Мінськими домовленостями міномети 120-го калібру. На щастя, ніхто з мирних жителів не постраждав.


І на тлі всього цього, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, командування окупаційних військ РФ продовжує намагатися дискредитувати сили АТО. Так на одній із ділянок лінії проти-стояння група кореспондентів «П’ятого канала — Санкт-Петербург» проводила зйомку зруйнованих житлових будинків. Їм «у допомогу» було відряджено офіцерів підрозділів «інформаційного протиборства ЗС РФ», що спеціалізуються на виготовленні брехливих матеріалів. Зрештою під час зйомок репортажу терористи провокаційно почали обстріл сил АТО для того щоб «журналісти» могли зняти вогонь ЗСУ у відповідь, який би створив необхідну пропагандистську картинку для РосЗМІ.