Підстав для дефіциту продовольства в Дніпропетровській області немає. На складах торговельних мереж є абсолютно все. Продовольчий ажіотаж нагнітається штучно. Про це заявила начальник управління департаменту АПК облдержадміністрації Маргарита Зотова.
— Представники мереж супермаркетів запевнили: якщо чогось на прилавках не вистачає, то тільки тому, що товар не встигли викласти, — зазначила вона. — Хочеться закликати людей, щоб вони не купували борошно й крупи про запас. Це плюс тільки для виробників і мереж, які більше продадуть.
За словами чиновниці, подорожчання соціально значущих продуктів харчування не спостерігається. Ціни забезпечені довгостроковими договорами між виробниками й мережами. Єдине, з чим може бути пов’язане незначне підвищення вартості, це транспортні витрати, ціни на бензин, які дещо підвищилися.
— Діє розпорядження голови облдержадміністрації, згідно з яким регулюється торговельна надбавка. По Дніпропетровську вона на 13 найменувань соціально значущих продуктів не перевищує 13 відсотків, по області — 15%, — наголосила Маргарита Зотова. — Торговельні мережі не мають права підвищувати цю надбавку.
Вл. інф.